Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
Heren | Dames | Kinderen
Maat
Kleur
Veiligheids­niveau
5 Artikelen
andere Filters
Populariteit
5 Artikelen

WERKLAARZEN
EN ISO 20347


• Antislip (SRA/SRB/SRC)
• Kunststof of rubberlaarzen
• Waterdichtheid

Optimale antislip en perfecte demping

Werklaarzen

Werklaarzen

Veiligheidsklassen

Werklaarzen - Enkelhoge bescherming


Werklaarzen zijn perfecte begeleiders voor de meest uiteenlopende eisen van de beroepswereld. Ze beschermen de voeten tegen vocht, kou, vuil - of andere belastingen uit de werkomgeving. Typische voorbeelden zijn rubberlaarzen als allrounders in vele jobs. Maar de klassieke "gele" voor de bouw krijgt concurrentie.

dryplexx waterdichte en ademende werklaarzen

Maat, kleur, materiaal


- drie belangrijke pijlers op weg naar de juiste werkschoen. Van maat 36 tot 52 biedt engelbert strauss alles in de gebruikelijke kwaliteit. Er zijn zelfs werklaarzen speciaal voor dames verkrijgbaar. Ook qua bovenmateriaal en kleur kan uit een ruim assortiment worden gekozen. Ons praktische schoenfilter brengt u snel en direct naar het perfecte model. Stap voor stap kunnen de eisen aan de schoen worden vastgelegd. Profiel, speciale eigenschappen, functie, gewicht - en ook op de juiste norm kan worden gefilterd. De verschillende beschermingsniveaus geven de specifieke eigenschappen van werkschoenen/-laarzen aan.

De beschermingsklassen


De eigenschappen van deze volgens de norm gekeurde schoenen variëren afhankelijk van het beschermingsniveau. Professionele schoenen van engelbert strauss zijn verkrijgbaar in de beschermingsklassen OB, O1, O2 en O4.

Basiseisen

als OB + gesloten hielzone, antistatische eigenschappen (A), energieabsorptie in de hielzone (E)

als O1+ min. 60 minuten waterdicht

als OB + gesloten hielzone, antistatische eigenschappen (A), energieabsorptie in de hielzone (E)

OB werklaarzen zijn uitstekend geschikt voor binnen. De antislip-eigenschap is hier doorslaggevend. Afhankelijk van de werkomgeving kan ook bij het laagste beschermingsniveau aan andere voorwaarden worden voldaan.

Leer speelt een speciale rol in professionele laarzen


Bescherming tegen vocht


Waterdichtheid speelt een cruciale rol bij de zoektocht naar werklaarzen. Daarom staan laarzen van PVC, neopreen en rubber vaak bovenaan de lijst wanneer het om werklaarzen gaat. Doorslaggevend voor de keuze van de juiste werklaars zijn het gebruik, de omstandigheden en de persoonlijke eisen van de drager.

Waterdichte lederen werklaarzen
Waterdichte werklaarzen van leer

Werklaarzen conform EN ISO 20347


De EN ISO 20347:2012 is een speciale norm voor beroepsschoenen. Basiseis van deze Europese norm is de antislip-eigenschap conform SRA, SRB of SRC. Een teenbescherming is niet vereist. Beroepsschoenen en werklaarzen zijn de perfecte keuze voor alle gebieden waar absoluut antislip en demping nodig zijn, maar geen bescherming tegen mechanische belasting.

Veelzijdig gebruik van professionele laarzen


Speciale toepassing: landbouw

Nattigheid, koude, vuil, mest - stal, erf, akker: bijna geen enkel ander gebied vraagt zoveel flexibiliteit van mens en materiaal. Werklaarzen zijn uit de landbouw niet weg te denken. De schacht moet hoog zijn, het materiaal overal tegen bestand. Maar het hoeft niet meer de typische gele rubberenlaars te zijn. Laarzen van neopreen zijn in opmars. De neopreen-laars Fides is een paradepaardje op het gebied van flexibiliteit in verschillende omgevingen. Het bovenmateriaal van ademend, 5 mm dik neopreen is bestand tegen temperaturen tot - 20°C en is 100% waterdicht. De gripvaste antislip onderconstructie is onder voorwaarden bestand tegen vloeibare mest, kunstmest en reinigingsmiddelen. Maar ook wanneer de eisen aan de werklaarzen niet zo hoog zijn: sommige factoren moeten vóór de aankoop absoluut duidelijk zijn.

Rubberlaarzen voor gebruik in koude omstandigheden

Afhankelijk van het beroep worden voor de winter werklaarzen met voering aangeraden. Ook laarskousen zijn een goede oplossing voor meer warmtecomfort in rubberlaarzen. Ons advies bij het gebruik van laarskousen: kies de kousen in de juiste schoenmaat, bestel bij laarzen een maat groter!

Werklaarzen in de levensmiddelenverwerking

De OB speciale werklaarzen (verkrijgbaar voor heren en dames) zijn witte rubberlaarzen, speciaal voor levensmiddelenverwerkende bedrijven. Hiel en wreef zijn verstevigd, de zool is vuilafstotend en onder voorwaarden bestand tegen oliën, vetten, zuren en logen. Vooral medewerkers in de levensmiddelenindustrie, in zuivelbedrijven en in de vlees- en visverwerking dragen vaak witte rubberlaarzen. Natuurlijk moet voor dit langdurige gebruik ook het draagcomfort goed zijn. De speciale werklaarzen zijn voor dames uitgerust met een comfortabele sleehak. Bij de herenmodellen kan de schachthoogte worden ingekort tot 26 cm. Een pluspunt voor meer comfort in rubberenlaarzen. De basisklasse OB voor professionele schoenen wordt in het assortiment van engelbert strauss uitgebreid met werklaarzen van beschermingsniveau O4 - in versie II een speciale norm voor schoenen die geheel van rubber of polymeer zijn gemaakt.

Werklaarzen O4

Werklaarzen van de nieuwste klasse: beschermingsniveau O4 II regelt de eigenschappen van polymeerschoenen zonder teenbescherming. Hoge schacht, waterdicht bovenmateriaal - in klasse O4 worden uitsluitend rubberen werklaarzen /laarzen van kunststof ingedeeld.

De speciale werklaarzen Fides van neopreen is een perfect voorbeeld van een rubberen werklaars, die comfortabel en robuust tegelijk is. Antistatische en energie-absorberende vermogen in de hielzone zijn voorschrift voor alle O4-modellen.

Meer
Minder

Engelbert Strauss B.V.

Tel
070 - 26 26 260
Fax
070 - 26 26 261
Alle prijzen excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van 181,50 EUR.
Alle prijzen excl. BTW excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van 150,00 EUR.