Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
Heren | Dames | Kinderen
Maat
Kleur
beschermingsklasse
53 Artikelen
andere Filters
Populariteit
53 Artikelen

VEILIGHEIDSSCHOENEN S3


zijn cf. EN ISO 20345 getest en voldoen aan volgende criteria:

• Veiligheidsneus van aluminium, kunststof of staal
• Ondoordringbare zool
• Antistatische eigenschappen (A)
• Profielzool
• extra mogelijk: Brandstofbestendigheid van de zolen (FO)

• Antislip
• Gesloten hiel
• Energie-absorberende vermogen in de hiel (E)
• Geen doordringen van water max. 60 min.

In de norm opgenomen veiligheidsklassen:


S3
Met ondoordringbare stalen zool en waterdichtheid

S3L
Zoals S3, extra met ondoordringbare textielzool conform standaardeis (getest met ⌀ 4,5 mm spijker).

S3S
Zoals S3, met ondoordringbare textielzool conform hogere eis (getest met ⌀ 3,0 mm spijker).

Belangrijk: S7-schoenen zijn vergelijkbaar met S3-schoenen, die extra met een weerbestendig membraan (bijv. dryplexx®) zijn uitgerust.

Veiligheidsschoenen S3

Veiligheidsschoenen S3

Veiligheidsklassen

Veel meer veiligheid gaat niet: veiligheidsschoenen S3


Op de bouwplaats is een kort moment van onachtzaamheid voldoende en een ruit valt in duizend stukken uiteen op de grond. Daarbij bedreigt niet alleen een zwaar gewicht van bovenaf de voeten, maar ook elke stap moet zorgvuldig worden genomen. Wanneer gevaren van boven- en onderaf dreigen, kan men het best S3 veiligheidsschoenen dragen.

Deze schoenen bieden alle bescherming van werkschoenen uit de lagere veiligheidsklassen en hebben ook een ondoordringbare zool. Hier zijn of slijtvaste stalen inlegzolen of flexibelere textiel tussenzolen van toepassing. Bij S3-schoenen conform EN ISO 20345:2022 wordt al aan de hand van de benaming duidelijk of het gaat om metalen of textiele antiperforatiebescherming. Bij textiele antiperforatiebescherming wordt ook onderscheid gemaakt in hoe sterk de inlegzool beschermt tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen.

S3 Veiligheidsschoenen in alle kleuren en vormen
S3 veiligheid met metalen antiperforatiebescherming
S3 Veiligheidsschoenen in alle kleuren en vormen
S3L Veiligheidsschoen: met textiele antiperforatiebescherming conform standaard eis
S3 Veiligheidsschoenen in alle kleuren en vormen
S3S Veiligheidsschoen: met textiele antiperforatiebescherming conform hogere eis

Het onderscheid zit in de diameter van de testspijker waarmee de druk op de ondoordringbare textiel zool wordt opgebouwd. Door een kleinere spijkerdiameter (3,5 mm) wordt een grotere druk gegenereerd, daarom is de antiperforatiebescherming hoger (hogere eis) dan bij een grotere spijkerdiameter (basiseis).

S3 veiligheidsschoenen brengen daarmee de ultieme allround bescherming: Conform EN ISO 20345 beschikken ze naast antiperforatiebescherming over een gesloten hielbereik, energieabsorptievermogen in het hielbereik (E), een beschermende veiligheidsneus en een antislipzool. Bovendien zijn ze voorzien van een waterdicht bovenmateriaal (minstens 60 minuten) en is de zool antistatisch en geprofileerd.

Een brandstofbestendige zool is conform EN ISO 20345:2022 slechts een optionele eis - maar de meeste Strauss S3-schoenen voldoen nog steeds aan deze eis.

Kortom: veel meer veiligheid gaat niet.

De S3 veiligheidsschoenen van Strauss zitten weliswaar vol met doordachte veiligheidsvoorzieningen, maar die vallen lang niet zo op als je zou denken. Veel modellen, zoals de naadloos afgewerkte S3 halfhoge veiligheidsschoen Thyone, zijn uitgevoerd in de moderne sneakerlook. Dat ziet er niet alleen goed uit, het geeft de halfhoge schoenen ook een uitzonderlijk draagcomfort en een overeenkomstig laag gewicht. Naast de S3 halfhoge veiligheidsschoenen kunt u natuurlijk ook kiezen voor de klassieke weg: veiligheidsschoenen (mid) en veiligheidslaarzen.

Dankzij hoogwaardige en robuuste leer- en textieloppervlakken wordt de voet rondom tot aan de enkel beschermd. Bovendien zijn ze extreem resistent en aangenaam onderhoudsvriendelijk. Maar of het nu gaat om sportieve of klassieke veiligheidsschoenen, saai het wordt nooit. Daarvoor zorgt niet in de laatste plaats de enorme keuze aan kleuren, die veel verder gaat dan conventioneel zwart. Bent u op zoek naar S3 veterlaarzen in „gentiaanblauw“ of halfhoge schoenen in „walnoot/tarwe“? Geen probleem!

Waterdicht en ademend: Het beste comfort de hele dag door


Waterdichte veiligheidsschoenen met engelbert strauss dryplexx

Omdat het hier heet is, is transpiratie ook een belangrijk punt. Een groot deel van onze S3 veiligheidsschoenen is uitgerust met het dryplexx® membraan. Het grote voordeel is de permanente bescherming tegen binnendringend water. S3 schoenen met weerbeschermingsmembraan zijn qua eigenschappen dus vergelijkbaar met S7 veiligheidsschoenen volgens de nieuwste EN ISO 20345:2022. Daarnaast zijn de schoenen ook bijzonder ademend. Dit zorgt de hele dag voor een aangenaam draaggevoel en door en door droge voeten.

Bij jobs, die bescherming tegen elektrostatische lading vereisen, moet u er ook altijd op letten, dat uw schoenen met ESD zijn uitgerust.

S3 veiligheidsschoenen zijn thuis op de bouwplaats


Altijd wanneer het er heftig aan toe gaat worden veiligheidsschoenen S3 gebruikt. En juist op de bouwplaats liggen overal gevaren op de loer: rondslingerende spijkers, uitstekende pilaren, vallende bouwmaterialen of een zwaar apparaat. Een robuuste veiligheidsschoen conform DIN EN ISO 20345 is hier net zo onontbeerlijk als een veiligheidshelm, want altijd geldt: „Safety First“!

Waterdicht en ademend: De hele dag een optimaal draaggevoel

Omdat het er hier heet aan toe gaat, is ook transpiratie een belangrijk thema. Een groot deel van onze S3 veiligheidsschoenen zijn met het dryplexx®-membraan uitgerust. Het grote voordeel is de duurzame bescherming tegen het binnendringen van water. S3 schoenen met weerbestendig membraam zijn wat betreft hun eigenschappen vergelijkbaar met S7-veiligheidsschoenen conform de nieuwste EN ISO 20345:2022. Bovendien zijn de schoenen ook bijzonder ademend. Dat zorgt de hele dag voor een aangenaam draagcomfort en door-en-door droge voeten.

Veilig de kou trotseren


Vooral buiten excelleren veiligheidsschoenen S3. Hier laat de geprofileerde zool zijn sterke punten zien. Of het nu gaat om fijn grind, gladde bosgronden of beijzelde wegen – de schoenen zorgen altijd voor maximale grip. En wie werkschoenen voor de winter nodig heeft, zit hiermee altijd goed. Door de robuuste constructie zijn S3 veiligheidsschoenen sowieso al warmer. Maar wanneer het hard gaat vriezen, helpen met name S3-schoenen met extra CI-koude-isolatie, bijv. het model Canopus van engelbert strauss.

S3 Veiligheidsschoenen van engelbert strauss

De mid-modellen en veiligheidslaarzen houden de warmte lang vast en laten zelfs bij een buitentemperatuur van min 17°C de binnentemperatuur slechts zeer langzaam dalen. Wie daarentegen veel te maken heeft met hete ondergronden tot 150°C, heeft laarzen nodig die juist daar tegen bestand zijn. Let op HI-warmte-isolatie. Deze werkschoenen weerstaan zonder problemen tot 30 minuten lang hoge temperaturen.

Werken op een brede basis


Hoe stijver de constructie van de schoen is, des te nauwer kan het soms voor de tenen worden, want de schoen geeft nauwelijks mee. Wat bij sportschoenen nog door flexibele materialen wordt gecompenseerd, kan bij veiligheidsschoenen snel tot problemen leiden en misvormingen veroorzaken. Voor brede voeten bieden wij daarom veiligheidsschoenen S3 met voetbreedte 12 aan. De brede pasvorm zorgt voor voldoende ruimte en absolute vrijheid voor de tenen. Voor voeten, die niet alleen breed maar ook zeer groot zijn, hebben wij zelfs veiligheidsschoenen tot maat 52.

Eén veiligheidsklasse, verschillende veiligheidsschoenen


Afhankelijk van gebruiksdoel, seizoen en persoonlijke voorkeuren zijn er alleen al in de S3 veiligheidscategorie talloze mogelijkheden voor dames en heren. Of het nu gaat om een halfhoge casual veiligheidsschoen in sneakerstyle met draaisluiting, een robuuste veiligheidsschoen in de mid-uitvoering met voetbreedte 12 of dikke veiligheidslaarzen voor de winter – bij engelbert strauss vindt u precies de juiste werkkledding voor uw behoeften.

Meer
Minder

Engelbert Strauss B.V.

Tel
070 - 26 26 260
Fax
070 - 26 26 261
Alle prijzen excl. BTW