Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking

BESCHERMINGSKLASSE

OB Schoenen O1 Schoenen O2 Schoenen O4 Schoenen SB Schoenen S1 Schoenen S1P Schoenen S2 Schoenen S3 Schoenen S4 Schoenen S5 Schoenen

VEILIGHEIDSSCHOENEN /
VEILIGHEIDSLAARZEN

Met de engelbert strauss veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen conform de norm EN ISO 20345 staan ambachtslieden aan de veilige kant. Basisvoorwaarde voor schoenen overeenkomstig de norm EN ISO 20345 is de antislipzool volgens SRA, SRB of SRC evenals de veiligheidsneus. Ofwel van staal of zijn lichtere tegenhangers van aluminium of kunststof – alle engelbert strauss veiligheidsschoenen beschermen tegen hoge druk en sterke schokken van buitenaf. Tot 200 joules kunnen de robuuste beschermkappen weerstaan. Afhankelijk van de arbeidsomstandigheden kunnen de ambachtslieden bij engelbert strauss kiezen uit verschillende veiligheidsniveaus SB | S1 | S1P | S2 | S3 | S4 | S5 op het gebied van veiligheidsschoenen. Veiligheidsschoenen kunnen op elk willekeurig moment ook als werkschoenen worden gebruikt.

Voor commercieel gebruik moeten de schoenen een intensieve controle doorlopen. Tot op de laatste vezel worden ze op alle eisen getest en gespecificeerd. Na het slagen van de test krijgen ze de Europese norm voor veiligheidsschoenen: de EN ISO 20345.

Veiligheidsklassen voor EN ISO 20345:2011:


engelbert strauss veiligheidsschoenen uit de beschermklasse SB laten een open hiel toe. De tenen moeten daarentegen goed beschermd zijn. Met de veilige veiligheidsneus van staal, aluminium of kunststof en de antislipzool conform SRA, SRB of SRC bieden de engelbert strauss SB veiligheidsschoenen de ideale bescherming.

alle Veiligheidsschoenen SB Veiligheidsschoenen

Schoenen met HI-kenmerk bieden een perfecte bescherming tegen verbranding van de voetzool bij werkzaamheden op ondergronden tot 150°C (bij een contacttijd van tot 30 minuten). Met een warmte-isolerend schoenonderwerk heeft ook de stalen neus bij hoge buitentemperaturen geen negatieve invloed op de opwarming binnenin de schoen.

EXTRA VEREISTEN


HI: Warmte isolatie CI: Koude isolatie CI/HI: Koude en warmte-isolatie
HRO: bestand tegen contactwarmte

alle HI Schoenen

Bij schoenen met CI-kenmerk bedraagt de temperatuurdaling bij een buitentemperatuur van -17°c (bij ca. +23°C binnenin de schoen) binnen 30 minuten niet meer dan 10°C . Hiermee zijn uw voeten ook bij lage temperaturen en speciaal op koude ondergronden nog eens extra beschermd. Ook de stalen neus en/of een stalen tussenzool hebben binnenin de schoen geen negatieve invloed op de afkoeling.

alle CI Schoenen
alle CI/HI Schoenen

WERKSCHOENEN/
WERKLAARZEN

engelbert strauss werkschoenen beschermen de gebruiker bij het dagelijks werk met de Europese norm EN ISO 20347. De basisvoorwaarden van werkschoenen zijn veiligheidstechnische details zoals antislipzolen (SRA, SRB, SRC), een goede demping of optimale stabiliteit.

Om volgens de Europese norm voor commercieel gebruik geclassificeerd te worden, moeten de schoenen een intensieve test doorlopen. Tot op de laatste vezel worden ze op alle eisen getest en gespecificeerd. Na het slagen van de test krijgen ze de Europese norm voor werkschoenen: de EN ISO 20347. Afhankelijk van de werkeisen kunnen ambachtslieden bij engelbert strauss kiezen uit drie niveaus met aanvullende eisen op het gebied van werkschoenen (OB|O1|O2).

SRA: wegglijbestendig op keramische tegels
SRB: wegglijbestendig op stalen platen en glycerine
SRC (SRA+SRB): wegglijbestendig op keramische tegels, stalen

alle Werkschoenen OB Schoenen

Veiligheidsklassen voor EN ISO 20347:2012


Luchtig en comfortabel – dat is het principe van de engelbert strauss werkschoenen 0B. Op het laagste veiligheidsniveaus is zelf een open bereik van de hiel mogelijk. Zodoende blijven de voeten ook op hete dagen altijd goed geventileerd. Uitgerust met de basisvoorwaarden van de EN ISO 20347:2012 is ook de antislipzool conform SRA, SRB of SRC beschikbaar.

12 VOETBREEDTE


Brede voeten vragen om speciale aandacht. Het insnoeren in te krappe schoenen kan snel tot pijn leiden. Daarom biedt engelbert strauss schoenen voor brede voeten in verschillende veiligheidsklassen aan. De brede pasvorm bedt de stevige voeten comfortabel in, maar biedt teven volledige vrijheid voor de tenen. Mogelijke huidirritatie, drukpunten of misvormingen door te weinig ruimte voor de voorvoet worden door de veiligheidsschoenen voor brede voeten met breedte 12 direct voorkomen.

alle 12 voetbreedte

DGUV 112-191


Speciaal bij werk- en veiligheidsschoenen is voor elke orthopedische aanpassing een certificering volgens DGUV 112 - 191 / ÖNorm Z 1259 vereist. Door dit certificaat wordt ervoor gezorgd, dat de modellen ook na het wijzigen door de orthopedische schoenmaker nog steeds aan de eisen van de norm EN ISO 20345 (veiligheidsschoenen) resp. EN ISO 20347 (werkschoenen) voldoen.

Gecertificeerde werk- en veiligheidsschoenen van engelbert strauss mogen bij elke goedgekeurde orthopedische schoenmaker naar keuze door orthopedische inlegzolen worden aangepast. Belangrijk is dat de bestelling van een typegekeurde zool door de orthopedische schoenmaker bij een van onze partners wordt gedaan:

• Mander-Malms Schuhtechnik GmbH
• Schein Orthopädie Service KG
• Matthias Hartmann Orthopädie
• Doppler GmbH

Overeenkomstige productie-aanwijzingen voor orthopedische afwerkingen zijn tevens bij deze partners verkrijgbaar.

Conform DGVU 112 - 191 gecertificeerde werk- /veiligheidsschoenen van engelbert strauss zijn geschikt voor orthopedische inlegzolen; speciaal gekenmerkte modellen kunnen ook worden aangepast met orthopedische afwerkingen.

Conform ÖNorm Z 1259 gemaakte werk- en veiligheidsschoenen zijn geschikt voor orthopedische inlegzolen; overeenkomstig gekenmerkte modellen kunnen ook worden aangepast met orthopedische afwerkingen. Voor de certificering conform ÖNorm Z 1259 moeten werk- en veiligheidsschoenen beslist de antislipwaarde SRC bereiken, ¾ inlegzolen zijn niet toegestaan.

Orthopedische voetbescherming conform DGUV 112 - 191 / ÖNorm Z 1259
(vroeger BGR 191)

Aanpassing van werk- en veiligheidsschoenen door orthopedische inlegzolen en afwerkingen


alle DGUV 112-191 Schoenen

Bij engelbert strauss ligt de nadruk op de ontwikkeling. Dit is een constant proces, waarbij de creatieve koppen van de ontwikkelingsafdeling continu bezig zijn om verbeteringen, nieuwe productlijnen, mechanische innovaties en ideeën te bedenken. Sinds tientallen jaren houden wij ons bezig met veiligheidsschoenen. Wat ons daarbij onderscheidt van anderen, is de directe uitwisseling van informatie met onze klanten. Vanuit de vele dagelijkse adviezen en ideeën ontstaat voor de ontwikkeling van nieuwe producten een concreet eisenprofiel. Zo worden ontwerpers en technici gestimuleerd tot het maken van doordachte en volwaardige concepten. De veiligheidsschoen Nembus is daar een sprekend voorbeeld van

NIEUWS


PRODUCTIE


Vervaardiging van zolen


Frisse kleuren, snelle ontwikkelingen geheel naar wens van de klant – daar staat engelbert strauss bekend om. Wij hebben in de afgelopen jaren veel in de ontwikkeling van nieuwe schoenmodellen geïnvesteerd. Om bij een toenemende vraag nog sneller op de wensen van onze klanten te kunnen reageren, hebben wij samen met onze Italiaanse partner een nieuwe machine voor het aanbrengen van zolen in gebruik genomen. Dit maakt een nog flexibelere productieplanning mogelijk en schept ruimte voor het verder ontwikkelen van zolen.

KWALITEITSCONTROLE


Bij de vervaardiging van schoenen kiest engelbert strauss, afhankelijk van de eisen, de meest uiteenlopende materialen. Al voor de eigenlijke ontwikkeling van de schoen worden de afzonderlijke materiaalcomponenten bij de kwaliteitscontrole nauwkeurig onder loep genomen. Met speciale meettechnieken, die vele werkdagen binnen enkele uren simuleren, heb je op die manier van tevoren al zekerheid over de mate van slijtage, de duurzaamheid en de draageigenschappen van de materialen. Ook de zolen krijgen speciale aandacht. De testen met betrekking tot buigzaamheid, duurzaamheid en prestaties van de zolen vinden plaats in de buigmachine, die het materiaal langdurig test. Door de simulatie van het flexen, het permanent buigen dus, krijgt de kwaliteitsmanager uitsluitsel over het uithoudingsvermogen van de zool. Natuurlijk zijn ook de testdragers voor het dagelijkse gebruik uit verschillende beroepsgroepen belangrijk voor de kwaliteitscontrole.

alle DGUV 112-191 Schoenen

KWALITEITSBORGING


Het kwaliteitsteam is de spin in het web, wanneer het om permanente kwaliteitsborging gaat. Het team, bestaande uit medewerkers van de ontwikkelings- en klantenservice, houdt zich permanent bezig met de controle van onze producten. Hier komt de feedback van klanten over de kwaliteit en het gebruik van schoenen binnen, maar ook klachten over goederen zijn van groot belang. Elke schoen waarover een klacht binnenkomt, wordt door het kwaliteitsteam afzonderlijk getest en geanalyseerd. Wanneer een model een technisch defect vertoont, wordt de schoen onmiddellijk met het ontwikkelingsteam en de productie besproken. Een andere belangrijke taak van het kwaliteitsteam is het geven van producttrainingen aan de medewerkers van de klantenservice en workwearstore. De collega's moeten de artikelen en de verschillende toepassingsgebieden exact kennen. Ook defecte en geretourneerde schoenen worden besproken. Met deze kennis kunnen de medewerkers de vragen van klanten nog beter behandelen.

alle DGUV 112-191 Schoenen

SCHOENONDERHOUD


Veiligheidsschoenen moeten er goed uit zien en comfortabel zijn, maar de hoofdtaak is vooral: het beschermen van uw voeten. Ze werken het best wanneer ze correct onderhouden worden. En schoenonderhoud betekent veel meer dan alleen poetsen. Van het onderhouden van de werkplek tot de No Go’s en de belangrijkste stappen voor de reiniging – wij hebben nuttige tips over schoenonderhoud voor u samengesteld.

Engelbert Strauss B.V.

Tel
070 - 26 26 260
Fax
070 - 26 26 261
Alle prijzen excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van 181,50 EUR.
Alle prijzen excl. BTW excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van 150,00 EUR.