Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
Heren | Dames | Kinderen
Maat
Kleur
beschermingsklasse
40 Artikelen
andere Filters
Populariteit
40 Artikelen

VEILIGHEIDSLAARZEN S3


zijn cf. EN ISO 20345 getest en voldoen aan volgende criteria:

• Veiligheidsneus van aluminium, kunststof of staal
• Ondoordringbare zool
• Antistatische eigenschappen (A)
• Profielzool
• extra mogelijk: Brandstofbestendigheid van de zolen (FO)

• Antislip
• Gesloten hiel
• Energie-absorberende vermogen in de hiel (E)
• Geen doordringen van water max. 60 min.

In de norm opgenomen veiligheidsklassen:


S3
Met ondoordringbare stalen zool en waterdichtheid

S3L
Zoals S3, extra met ondoordringbare textielzool conform standaardeis (getest met ⌀ 4,5 mm spijker).

S3S
Zoals S3, met ondoordringbare textielzool conform hogere eis (getest met ⌀ 3,0 mm spijker).

ideaal voor zware
werkzaamheden buiten en binnen

Veiligheidslaarzen S3 van engelbert strauss

Veiligheidslaarzen S3


Veiligheidsklassen

Veiligheidslaarzen S3 - De beste keuze voor bouwplaatsen


Veiligheidslaarzen S3 bieden een perfect allround-veiligheidspakket voor alle outdoor-werkzaamheden. Vooral voor bouwplaatsen zijn S3-schoenen de eerste keuze.

Uitgerust met S3 allround bescherming, veiligheidsneus, ondoordringbare zool en aangename voering de perfecte metgezel op koude dagen.

zool op een veiligheidslaars S3 bij Strauss

Gekeurd conform EN ISO 20345 voldoen alle veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen uit de categorie S3 aan de volgende basiseisen:

  • antislip
  • veiligheidsneus van staal, alu of kunststof
  • ondoordringbare zool (P)
  • gesloten hiel
  • antistatische eigenschappen (A)
  • energie-absorberend vermogen in de hiel (E)
  • min. 60 minuten waterdicht
  • geprofileerde loopzool

Afhankelijk van het model hebben S3-laarzen verschillende eigenschappen, naast het S3-eschermingspakket.

S3-bescherming en maximale antislip


Natte vloeren, gladde oppervlakken - het gevaar voor uitglijden is vooral ook in de winter aanwezig. Veiligheidsschoenen S3 moeten daarom niet alleen mechanische veiligheid bieden, maar ook beschermen tegen letsel door vallen. Een antislipzool met zelfreinigend profiel is vereist. De combinatie van materiaal en profiel is cruciaal om de maximale antislip-eigenschappen van de loopzool te bereiken.

Om de slipweerstand conform EN ISO 20344-20347 te testen, wordt de schoen in verschillende posities in een meettoestel geklemd en vervolgens over de betreffende testvloeren geleid. De daardoor bepaalde waarde wordt de wrijvingscoëfficiënt genoemd. Getest wordt op keramische tegels met reinigingsmiddel. Bovendien kan de schoen ook op glycerine getest worden. Wanneer beide tests zijn geslaagd, voldoet de laars aan SR met de hoogste slipweerstand en kan deze worden toegekend.

SR = hoogst gecertificeerde antislipweerstand (vergelijkbaar met de SRC onderscheiding conform EN ISO 20345: 2011)

CI - de S3 winter-elite voor beschermings- en warmtecomfort


Winterbouwplaatsen zijn een speciale uitdaging voor mens en materiaal. Het lichaam beschermen tegen het binnendringen van kou - dat is de belangrijkste taak van praktische workwear. Vooral bij temperaturen onder de min 5 graden Celsius hebben drie gebieden speciale bescherming nodig: gezicht, handen en voeten. Voor deze laatste bieden veiligheidslaarzen met koude-isolerende onderconstructie (CI) en een warme voering de perfecte isolatie en comfort.

De veiligheidslaarzen S3 Okomu van engelbert strauss zijn de perfecte CI-koudeblokkers. De winterlaarzen van hoogwaardig nubuckleer zijn in drie varianten verkrijgbaar: als veiligheidsschoenen S3 (enkelhoogte), als S3 veiligheidslaarzen met schacht van 24 cm hoog en vetersluiting en als S3 veiligheidsbooties. Het diepe profiel is uitstekend geschikt voor gebruik op ijs en sneeuw. Alle drie de versies zijn in zwart en bruin verkrijgbaar.

S3 Okomu vinter veiligheidslaarzen van engelbert strauss

Veiligheidsschoenen S3 - echte vochtbeschermingsexperts


Veiligheidsschoenen en -laarzen van de beschermingsklasse S3 moeten minstens gedurende 60 minuten waterdicht zijn. Hoogwaardig bovenmateriaal en het gebruik van membranen zorgen voor een betrouwbare bescherming tegen nattigheid. Om ervoor te zorgen dat deze beschermende werking lang meegaat, moeten vooral zwaar belaste veiligheidslaarzen S3 op de juiste manier worden verzorgd.

Schoenverzorging


De meeste van onze veiligheidsschoenen S3 zijn uitgerust met een functioneel dryplexx-membraan. Om de membraanfunctie langdurig intact te houden, moeten deze modellen regelmatig worden geïmpregneerd - het beste al voordat ze voor het eerst worden gedragen! Natuurlijk kunt u ook schoenen impregneren, die geen waterdicht membraan hebben. Dat maakt ze weliswaar niet net zo waterdicht, maar vocht parelt er dan wel beter af.

waterdichte en ademende werklaarzen met dryplexx

De juiste schoenverzorging hangt in de eerste plaats van het bovenmateriaal af. Voor leren schoenen wordt aanbevolen grof vuil en stof direct met een borstel te verwijderen. Ook water- en sneeuwranden moeten altijd verwijderd worden zolang de schoenen nog nat zijn.

Net zo belangrijk als de juist reiniging en impregnering van veiligheidslaarzen is het drogen ervan. Een belangrijke aanwijzing: probeer het drogen van uw werkschoenen nooit te versnellen op/bij de verwarming of kachel. Het materiaal lijdt daaronder, vooral leren schoenen worden dan snel hard en bros. Vul in plaats daarvan de schoenen op met krantenpapier. Op een zo luchtig mogelijke plaats bij kamertemperatuur verdwijnt het vocht dan, zonder het leer aan te tasten. Een speciale schoenendroger is ook een goede manier om schoenen materiaalvriendelijk bij 37°C te drogen. Een geschikt model is onze handschoenen- en schoenendroger Compact.

Robuust en in de juiste maat


Onze S3 laarzen zijn verkrijgbaar in vele maten. Van alle modellen bieden wij veiligheidslaarzen in de maten 37 t/m 50 aan. De eerder genoemde Okomu bijvoorbeeld is verkrijgbaar vanaf maat 37 en is daarom ook uitstekend geschikt voor dames. De volgende veiligheidslaarzen en veiligheidsschoenen high zijn er t/m maat 50

e.s. Veiligheidslaarzen S3 Okomu high

e.s. Veiligheidsschoenen S3 Canopus

e.s. Veiligheidsschoenen S3 Apodis high

Uitgerust met S3 allround bescherming, veiligheidsneus, ondoordringbare zool en aangename voering de perfecte metgezel op koude dagen.

Tip: De perfecte werklaars moet warmte EN klimaatcomfort bieden. Een ademende voering en/of de toepassing van membranen zijn cruciaal voor een goed gevoel in de schoen. Ademende laarzen functioneren echter alleen met functionele sokken. Katoenen sokken slaan het vocht op. [Functionele sokken|https://www.engelbert-strauss.nl/functionele-sokken/] daarentegen voeren het vocht naar buiten toe af, weg van de voet. Alleen zo kan een aangenaam voetklimaat worden bereikt.

Meer
Minder

Engelbert Strauss B.V.

Tel
070 - 26 26 260
Fax
070 - 26 26 261
Alle prijzen excl. BTW