Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
Handschoenen gebruiksadvies
Maat
Kleur
Uitvoering
24 Artikelen
andere Filters
Populariteit
24 Artikelen

LEREN
HANDSCHOENEN


LEREN
HANDSCHOENEN


Werkhandschoenen van leer


Ideaal, wanneer er flink aangepakt moet worden: Werkhandschoenen van leer bieden optimale bescherming bij mechanische belasting en lichte warmteontwikkeling. De handschoenen zijn resistent, scheurvast en robuust en hebben zich jarenlang in het zware werk bewezen, ook door hun ademend vermogen en hoog draagcomfort. Onder bepaalde voorwaarden zijn ze ook geschikt voor de omgang met vocht, vetten en oliën.

Wat zijn de voor- en nadelen van leren handschoenen?


Voordelen

 • goede mechanische bescherming
 • natuurproduct met hoge robuustheid
 • goede natte grip
 • bestand tegen warmte

Nadelen

 • grove pasvorm
 • weinig tastgevoel

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten leer?


engelbert strauss biedt u een ruime selectie aan hoogwaardige leren werkhandschoenen.

Maar niet alle leer is hetzelfde: of het nu gaat om echt leer, generfd leer, volnerfleer, splitleer of nappaleer - elk materiaal heeft voordelen en is daarom geschikt voor verschillende werkzaamheden:

Werkhandschoenen van echt leer


 • slijtvast
 • robuust en scheurvast
 • goede mechanische bescherming
 • voor zware werkzaamheden

Generfd leer-/volnerfleer-handschoenen


generfd leer, ook volnerfleer genoemd, is de bovenste, meest waardevolle laag van een leren huid. De oorspronkelijke haarzijde is gemakkelijk te herkennen aan het natuurlijke, gladde oppervlak.

 • bestand tegen oliën, vetten en vocht
 • zeer robuust en slijtvast
 • hoge stevigheid en zeer soepel – voor fijngevoelige werkzaamheden

Splitleer-handschoenen


Bij splitleer wordt de bovenste nerflaag verwijderd door afsplitsing. Deze middelste huidlaag wordt gekenmerkt door een ruwe, veloursachtige textuur.

 • bestand tegen hitte en kou
 • goede bescherming van de handen door hoge slijtvastheid

nappaleren handschoenen


 • zachte structuur en goed tastgevoel
 • optimaal voor alle werkzaamheden, die fijngevoeligheid vereisen

Welke leren handschoen is de juiste?


Het toepassingsgebied van leren werkhandschoenen is divers. Of het nu gaat om montagehandschoenen, veiligheidshandschoenen voor algemene bouw-, opslag- en transportwerkzaamheden, leren handschoenen voor beroepschauffeurs, expeditie, opslag en logistiek of snijbeschermingshandschoenen voor het veilig werken met kettingzagen - in de engelbert strausshop vindt u gegarandeerd wat u zoekt! Speciaal voor koude winterdagen zijn er ook winterhandschoenen verkrijgbaar, die zijn aangepast aan de verschillende werkvereisten, die de handen met verschillende materialen een verwarmende bescherming bieden.

Ons toepassingsadvies helpt u om gemakkelijk de perfecte beschermingshandschoen voor uw werkgebied te vinden. Het puntensysteem wordt getoond op de productpagina van elke handschoen:

U weet precies wat uw handschoen moet kunnen? Met het handschoenenfilter kunt u ons hele productassortiment nauwkeurig volgens deze eisen structureren! U kunt eenvoudig zelf punten toewijzen in de afzonderlijke gebieden, zoals bijvoorbeeld de grootte, het materiaal of de beschermingsnorm, en het resultaat bekijken. U kunt ook direct filteren op toepassings-aanbevelingen:

Welke handschoennormen zijn er?


Of het nu gaat om grof grind, gloeiend gietijzer, bijtende chemicaliën of werking onder het vriespunt: wie het goed aanpakt, beschermt zijn handen zo goed mogelijk. engelbert strauss biedt een uitgebreid assortiment handschoenen aan voor verschillende doeleinden - gecertificeerd en getest volgens de wettelijke normen. EN ISO 374, EN 388 of toch EN 511 - welke normen moet u in acht nemen voor uw toepassing? Bij ons krijgt u overzicht van het onderwerp handschoennormen!

Engelbert Strauss B.V.

Tel
070 - 26 26 260
Fax
070 - 26 26 261
Alle prijzen excl. BTW