ENGELBERT STRAUSS
WERKHANDSCHOENEN IN EEN OVERZICHT


De handen zijn uw voornaamste gereedschappen
- sluit geen compromissen bij de bescherming van uw handen


De eisen aan beschermende handschoenen zijn zeer divers. Ze variëren van weersinvloeden via mechanische risico's tot bescherming tegen chemicaliën. Ook kwetsbare oppervlakken kunnen van belang zijn. Daarnaast zijn er specialehand-
schoenen voor diverse toepassingen zoals snij- of hittebescherming. Vaak zijn er verschillende eisen waaraan wordt voldaan door een slimme combinatie van materialen of productieprocessen.

We hebben ons assortiment overzichtelijk gerangschikt en van toepassings-
mogelijkheden en gebruiksaanbevelingen voorzien, om ondersteuning bij de besluitvorming te bieden en een goed onderbouwde keuze voor dit essentiële thema mogelijk te maken.

Dit alles om te zorgen voor en rekening te houden met een zo goed mogelijk draagcomfort en een perfecte pasvorm.

engelbert strauss sluit geen compromis bij de bescherming van uw handen!

HYBRIDE-HANDSCHOENEN


Bij deze producten gaat het om montagehandschoenen met perfecte pasvorm, superieure grip en talrijke, belangrijke beschermingdetails. Door de toepassing, van zowel beproefde alsook toekomstgerichte materialen, bereiken deze mecanicienshandschoenen een veel nauwkeurige pasvorm en fijngevoeligheid dan gebruikelijke werkhandschoenen. Hierdoor vormen ze ideale begeleiders bij uw dagelijkse werk als het gaat om een professionele arbeidsbescherming.

• veel draagcomfort
• ademend
• robuust
• hoogwaardig materiaal
• voor licht en zwaar werk

Hybride-handschoenen Hybride-handschoenen Montagehandschoenen Spider e.s. Mecanicienshandschoenen Viper e.s. Mecanicienshandschoenen Mirage

DE BELANGRIJKSTE NORMEN VOOR
WERKHANDSCHOENEN IN ÉÉN OVERZICHT:


Mechanische risico's


Veiligheidshandschoenen met deze norm moeten met betrekking tot fysieke en mechanische belastingen zoals slijtage, snijden, doordringen, scheuren of zaagsnede de juiste bescherming bieden. Deze belastingen kunnen bij het werk met metaal of hout evenals bij werkzaamheden optreden, waarbij de handen tegen mechanisch letsel beschermd moeten worden. Bovendien moeten ze ook aan de voorschriften m.b.t. het elektrische geleidingsvermogen van veiligheidshandschoenen voldoen.

Veiligheidshandschoenen tegen mechanische risico's moeten aan ten minste een van de in de tabel genoemde beoordelingscriteria voldoen. De prikbestendige werkhandschoenen van engelbert strauss voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

EN 388:2003


Hoe hoger het cijfer, hoe beter het testresultaat.
x = dit criterium is niet getest.

EN 388:2016


Hoe hoger het cijfer, hoe beter het testresultaat.
x = dit criterium is niet getest.

EN 381-7:1999 Kettingzagen snijbescherming EN 407:2004 Thermische risico's EN 374-3:2003 Chemische risico's - eenvoudig EN 374-3:2003 + EN ISO 374-1:2016 Typ C + EN ISO 374-1:2016 Typ B + EN ISO 374-1:2016 Typ A Chemische risico's EN ISO 374-2:2003 + EN ISO 374-5:2016 + EN ISO 374-5:2016 VIRUS Chemische risico's - micro-organismen EN 511:2006 Koubescherming EN 455-1:2002 AQL

HANDSCHOEN TOEPASSINGSAANBEVELING


KEUZE MAKKELIJK GEMAAKT


We willen u optimaal ondersteunen bij de keuze van uw handschoenen.
Tenslotte gaat het om de gezondheid en de bescherming van uw voornaamste gereedschappen: uw handen

PUNTEN-SYSTEEM


Profiteer van onze ervaring en vind met behulp van het engelbert strauss punten-systeem de passende handschoenen voor uw eisen. Op elke handschoenen-productpagina vindt u de toepassingsaanbeveling in de producttekst.

AANBEVELINGEN UIT ERVARING


Talrijke praktijktests, onze en de ervaring van onze klanten hebben wij voor u verzameld, vergeleken en beoordeeld. Conform deze uitkomsten zijn al onze handschoenen afzonderlijk gewaardeerd. Naast de EN-normen biedt de punten-waardering u bovendien doelgerichte en betrouwbare beoordelingspunten betreffende het inzetbare gebied en de gesteldheid van de werkhandschoenen.

De waardering van onze veiligheidshandschoenen vindt altijd plaats volgens identieke criteria: Waardering gaat van 0 punten = niet geschikt tot 5 punten = beste geschikt. Hoe hoger het aantal punten, des te beter de geschiktheid voor dit gebied.

Een overzicht, dat u zeker een snelle keuzehulp biedt.

We hopen u zo de juiste begeleiding door ons uitgebreide handschoenen-programma te kunnen bieden.

BELANGRIJK:
Onze punten-waardering biedt geen juridisch bindende uitspraak over de werkelijke inzet-eigenschappen. De beste informatie betreffende de beschermingseigenschappen van de verschillende handschoenen bieden de geldige EN-normen met controle-kengetal, dat elke werkhandschoen toegekend is.

EENVOUDIG EN SNEL
NAAR UW PASSENDE
VEIIGHEIDSHANDSCHOENEN


Gebruik het puntensysteem meet onze filterfunctie in de
engelbert strauss onlinehop


Maak de zoektocht naar de juiste werkhandschoenen makkelijk.
Bepaal de belangrijkheid van afzonderlijke beoordelingscriteria voor uw behoeften. Zo sorteert u het complete handschoenassortiment over-
zichtelijk op prioriteit. Uw aanvraag sorteert de beste uitkomsten eerst.

BELANGRIJK:
Dit automatisch aangemaakte resultaat biedt geen juridisch bindende uitspraak over de daadwerkelijke inzeteigenschappen. Neem hiervoor s.v.p. de actuele EN-normen met controle-kengetal van de afzonderlijke handschoenen in het detailoverzicht in acht.

MATERIAALINFORMATIE
- welk materiaal voor welk doel?