engelbert strauss broeken met snijbescherming voor de bosbouw conform EN 381-5 en KWF Profi-getest


Broeken met snijbescherming beschermen de benen tijdens het werken met de kettingzaag tegen verwondingen. Getest conform EN 381-5, snijbeschermingsklasse 1, model A beschermen de broeken bij een kettingsnelheid tot 20 meter per seconde daar, waar dat nodig is: van de heupen tot de enkels zijn aan de voorkant van de broek met snijbescherming tussen bovenstof en voering meerdere lagen los geweven, zeer lange en fijne scheurvrije draden ingewerkt. Zodra de ketting van de kettingzaag door de bovenstof snijdt, neemt hij de draden van de snijbeschermingslaag op. Deze wikkelen zich om het aandrijfwiel van de kettingzaag en blokkeren het. De Raad voor Bosbouw en -techiek test de broeken met snijbescherming op de EN-norm 381-5. Nadat deze test met goed gevolg is doorstaan volgt de test in de praktijk. Daartoe dragen professionele bosarbeiders de broek gedurende een jaar continu tijdens hun werk om hem vervolgens te beoordelen. Wanneer de broeken ook de praktijktest met succes doorstaan krijgen ze de beoordeling "FPA-erkend" en het KWF Profi-label. De broeken met snijbescherming van engelbert strauss zijn bovendien aantrekkelijk door hun ergonomische snit en sportieve, coole look. De modernste elastische weefsels garanderen maximale bewegingsvrijheid – ook bij zware belasting. Het gebruik van hightechgarens en -functies in onze snijbeschermingskleding maakt een draagcomfort van superklasse mogelijk. Wanneer dat nodig is, zorgen bij alle snijbeschermingsbroeken van engelbert strauss ventilatieopeningen met rits aan de achterkant van het bovenbeen voor extra ventilatie. Door het brede spectrum aan maten, van buikmaten tot slanke maten, wordt voor iedereen een perfecte pasvorm bereikt.

Vooral de snijbeschermingsbroek voor de bosbouw e.s.vision cross biedt maximaal comfort op het werk en optimale bescherming. Door de innovatieve diagonale rangschikking van de snijbeschermingslagen zijn deze uiterst elastisch en zorgen voor een uitgebreid beschermd gebied. Gecombineerd met flexibele bovenstof van bXeric®-materiaal biedt de broek onbeperkte bewegingsvrijheid.

 

Broeken met snijbescherming – gemakkelijke verzorging, effectieve bescherming


In snijbeschermingskleding van engelbert strauss worden alleen robuuste, gemakkelijk te verzorgen materialen gebruikt. Bij onze beschermende kleding voor de bosbouw zijn wij sterk gericht op maximale bewegingsvrijheid door flexibel weefsel, comfortabele taillebanden en elastische inzetstukken. Om ervoor te zorgen dat naast draagcomfort en design ook de duurzaamheid van deze producten gewaarborgd is, moet snijbeschermingskleding regelmatig worden gereinigd. Grove verontreinigingen direct na het dragen verwijderen. Tevens kan de snijbeschermingsbroek op 40°C in de wasmachine worden gewassen met een bontwasmiddel. Het belangrijkste: centrifugeren en drogen in de wasdroger zijn taboe. Bij te sterke draaiing vormen de vezels knopen en klonten; en de snijbescherming is dan niet meer gegarandeerd. Om de veiligheidsfuncties te behouden de snijbeschermingsbroeken na het wassen nat in vorm trekken en aan de lucht laten drogen – niet strijken! Snijbeschermingsbroeken mogen ca. 25 keer in de wasmachine worden gewassen. Dat komt overeen met een dagelijks gebruik op het werk van een tot anderhalf jaar. Bij incidenteel gebruik kunnen ze een goede vijf jaar worden gedragen.

 

Wat betekent eigenlijk...?


Meer comfort, meer bewegingsvrijheid! De innovatieve bandtechnologie EAZYFIT® werkt door elastische plooien aan beide zijden volgens het "accordeon-principe". Zorgt voor enorme flexibiliteit bij de tailleband en blijft goed en aangenaam zitten bij elke beweging. Drukt en knelt zelfs niet onder extreme werkomstandigheden – perfecte pasvorm en comfort in een moderne, sportieve look.

Uiterst elastische 4-weg-stretch-CORDURA® voor maximaal draagcomfort, hoge slijtvastheid en enorm veel bewegingsvrijheid. Rekbaar in alle richtingen van het weefsel belooft bXeric® niet alleen een hoog draagcomfort, maar ook een maximale duurzaamheid. bXeric®-weefsels werken puur door hun bijzondere combinatie van materiaal en weeftechniek sterk waterafstotend.

Uiterst elastische 4-weg-stretch-CORDURA® voor maximaal draagcomfort, hoge slijtvastheid en enorm veel bewegingsvrijheid.

Zeer hoge slijtvastheid door Dynashield®: Flexibel beschermingsschild – voor meer slijtvastheid op zwaar belaste delen. Minuscule beschermingsplaatjes zorgen snij-, steek- en slijtvast voor een duurzame, dynamische en ademende materiaalversterking met stretch-effect.

7 x slijtvaster dan katoen! Robuust en waterafstotend is CORDURA® optimaal geschikt ter versterking van zwaarder belaste zones (bijv. bij de knieën). Door de speciale weeftechniek van de polyamide-vezels is CORDURA® enorm slijtvast en voelt het toch zacht aan. De met CORDURA® versterkte delen blijven soepel bewegend.