De gegevens zijn onvolledig
Gelieve een zoekterm in te voeren.
alle Filters wissen
Ongeveer 50 uur per week worden de voeten in werkschoenen gestoken. Afhankelijk van wat nodig is worden bijna dagelijks veiligheidsschoenen, professionele schoenen of veiligheidslaarzen gedragen. De schoen moet comfortabel en functioneel zijn en alles doen wat nodig is. Strauss heeft zich tot taak gesteld om voor elke job de juiste werkschoen voor dames en heren te leveren.
12cm foot width: The perfect fit and the use of innovative materials are the features of these models. The latest sole development is extremely comfortable thanks to the very wide and spacious last shape.
„In welke branche werkt u?" Deze vraag wordt door onze schoenen-experts altijd als eerste aan onze klanten gesteld. De omgeving en de aard van het werk zijn bepalend voor de keuze van het juiste schoeisel. Eerste gebod: het juiste beschermingsniveau kiezen!
Niet alle laarzen zijn hetzelfde: het beschermingsniveau, het materiaal en de uitrusting bepalen de keuze. De volgende vraag moet altijd zijn: Is er bescherming van de tenen nodig, ja of nee? Zodra er een stalen neus of andere beschermende neus nodig is, moet in elk geval een veiligheidsschoen (SB / S2 / S3 / S4 / S5 / S6 / S7) worden gekozen.
Struikelen, uitglijden en vallen zijn de oorzaken voor dagelijks meer dan 1.000 ongevallen in bedrijven. De meest voorkomende verwondingen ontstaan daarbij in het bovenste en onderste deel van de enkel. Enkelhoge werkschoenen (mid) en laarzen bieden uitgebreide bescherming tegen verstuikingen en verwondingen bij het werk. De voet wordt gesteund en beschermd tegen stoten. Bij werkzaamheden buiten beschermt een veiligheidsschoen met een hoge schacht bovendien tegen weersinvloeden, vocht en vuil.
Veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen moeten aan de Europese norm EN ISO 20345 voldoen. Daartoe worden zij aan diverse tests onderworpen en moeten ze aan bepaalde testcriteria voldoen. Basiseisen voor de EN ISO 20345 zijn teenbescherming en antislip-eigenschappen. Stalen neuzen of veiligheidsneuzen van licht aluminium of kunststof bieden bescherming tegen sterke druk en stoten.
Afhankelijk van het beschermingsniveau hebben veiligheidsschoenen, halfhoge veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen nog andere eigenschappen. Ze kunnen bijv. ondoordringbaar of antistatisch zijn. Ook werkschoenen met warmte- en/of koude-isolatie zijn in sommige branches voorschrift. Deze worden met verschillende afkortingen gemarkeerd.
Werkplekken, die tegen elektrostatische oplading moeten worden beschermd, zijn als Electrostatic Protected Area of ESD-werkplek gemarkeerd. Hier is een speciale uitrusting voorgeschreven. Overeenkomstig de huidige ESD-normen wordt voor ESD-beschermingszones de maximaal toelaatbare elektrostatische oplading aangegeven. Professionele schoenen en veiligheidsschoenen met ESD-uitrusting moeten aan de eisen van DIN EN 61340 voldoen.
Schoenen met HI-markering bieden perfecte bescherming tegen verbranden van de voetzolen bij werkzaamheden op hete ondergronden tot 150°C. Bij warmte-isolerende zolen hebben ook stalen neuzen geen negatieve invloed op de opwarming van de binnenkant van de schoenen. Vooral bij het bitumineren van daken zijn veiligheidsschoenen, halfhoge veiligheidsschoenen en/of veiligheidslaarzen met HI-toevoeging gewenst. Hier moet de zool bovendien aan de antislip-eis conform SRC voldoen.
Met HRO wordt het gedrag van de loopzool bij kortstondig contact met warmte aangegeven. De schoenzool is hittebestendig tot een contactwarmte van 300°C. Vooral bij schoen voor lassers, zoals de e.s. S3 lassers-veiligheidsschoen Pleione, is kortstondige hittebestendigheid onontbeerlijk.
In de winter zijn gevoerde S3-werklaarzen de perfecte combinatie van veiligheid en comfort. De toevoeging CI markeert daarbij veiligheidslaarzen met koude-isolerende basis. Bij CI-veiligheidsschoenen bedraagt de temperatuurdaling bij een buitentemperatuur van -17° C binnen 30 minuten niet meer dan 10°C. De veiligheidslaars S3 Okomu van Strauss is een uitstekend voorbeeld van een comfortabele, robuuste en warme leren laars met koude-isolerende zool. De naadloze verwerking van zwaar belaste gedeelten en het dryplexx®-membraan zorgen voor optimale waterdichtheid. De Okomu is er als enkelhoge (mid) S3 veiligheidsschoen en als veiligheidslaars S3 (schacht 24 cm hoog), telkens in de kleuren bruin en zwart.
Extreme situaties vereisen extreem materiaal: de e.s. veiligheidslaarzen S5 Kore high en x-high safety boots zijn waterdichte, hoogwaardige koudeblokkers met de veiligheid van niveau S5. Verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes beschermt de neopreen-laars bij elk gebruik buiten, vooral bij aanhoudende regen en bijtend koude temperaturen onder nul. Een praktische "rubberlaars" van een extreme soort.
Bij gevaar voor verwondingen door scherpe voorwerpen op de vloer zijn ondoordringbare zolen absoluut noodzakelijk. Een stalen tussenzool of zolen van keramisch behandelde textielvezels bieden uitgebreide bescherming. Daarmee uitgerust zijn modellen van de beschermingsklassen S3, S5 en S7. Conform EN ISO 20345 is ondoordringbaarheid hier verplicht.
Waarom zou je S3 dragen, als de beschermingsklasse S5 alle eventualiteiten al afdekt? Heel eenvoudig: veiligheidslaarzen S3 en veiligheidsschoenen S3 munten naast het veiligheidspakket ook uit in comfort. In het S5-gebied zijn kunststof of rubber als materiaal voorgeschreven om 100% waterdichtheid te bereiken. Veiligheidsschoenen S3 daarentegen bereiken de voorgeschreven waterdichtheid van minimaal 60 minuten meestal door membranen. Dit heeft een positief effect op het ademend vermogen. En natuurlijk zijn S3-schoenen door de grote keuze aan bovenmateriaal (leer, textiel, microvezel...) ook optisch aantrekkelijker dan hun S5-tegenhangers en in vele kleuren verkrijgbaar.
Als u een waterdichte veiligheidslaars nodig heeft, kunt u naast laarzen van kunststof of rubber kiezen voor modellen met beschermingsklassen S6 en S7. In beide beschermingsklassen hoort een permanente bescherming tegen binnendringend water in aanvulling op de norm - in tegenstelling tot S3-schoenen. Desondanks zijn veel Strauss S3-veiligheidslaarzen door het gebruikte membraan permanent waterdicht, waardoor ze qua eigenschappen vergelijkbaar zijn met schoenen in veiligheidsklasse S7.
Rubberlaarzen zijn al lang geen typische nat-weer-uitrusting meer. De branches waarin veiligheidsrubberlaarzen worden gedragen zijn net zo gevarieerd als het werk zelf: in de landbouw bijvoorbeeld. Ook in de levensmiddelenverwerkende industrie genieten klassieke rubberlaarzen de voorkeur. In de omgang met oliën, zuren en chemicaliën behoren speciale laarzen tot de voorgeschreven uitrusting.
Veiligheidsrubberlaarzen van het beschermingsniveau S5 zoals de Kore zijn het perfecte allround-veiligheidspakket. Waterdicht kunststof of rubber beschermt tegen vocht. De geprofileerde, antislip en brandstofbestendige zool biedt een stevige grip op de ondergrond. Ondoordringbaarheid is vanzelfsprekend. Ter bescherming van de tenen worden een stalen neus of lichte neuzen van aluminium of kunststof gebruikt. Kortom: veiligheidsrubberlaarzen bieden alle S3 eigenschappen plus volledige bescherming tegen binnendringen van water.
Landbouwers hebben vaak speciale veiligheidslaarzen nodig die bestand zijn tegen micro-organismen, zuren, kalk, logen, mest, oliën, vetten, benzine en uitwerpselen. De veiligheidslaarzen S5 Farmer zijn hier precies de juiste. Scheenbeen, enkel en hiel zijn versterkt om letsel te voorkomen. De zool is vuilafstotend en antislip.
Slagerij, zuivelfabriek, vlees- en visverwerking: in levensmiddelenverwerkende bedrijven moet er met veel zaken rekening worden gehouden. Het best geschikt zijn hier onze S4 veiligheidslaarzen. Ze zijn onder voorwaarden bestand tegen oliën, vetten, zuren en logen. De zool voldoet aan de hoogste antislip-eis en is bovendien vuilafstotend.
Ook voor de bosbouw zijn er speciale werklaarzen. De SB bosbouw- veiligheidslaarzen Timberman III zijn KWF-gekeurd und ideaal voor de bosbouw. Een goed alternatief biedt de S2 bosbouw-veiligheidsschoen Alpin. Een S2 snijbeschermingslaars voor de bosbouw, natuurlijk ook KWF-gekeurd en FPA-erkend.
…met het filtersysteem in de online-shop van Strauss. Hier kunt u van tevoren al filteren op kenmerken zoals veiligheidsniveau, kleur of maat. Ook voetbreedte, bovenmateriaal, voering, zoolmateriaal en speciale eigenschappen kunnen hier vooraf worden gedefinieerd. Zo kunt u snel en eenvoudig de perfecte schoen vinden voor uw behoeften. Of gebruik onze praktische schoenenzoeker. Deze levert na een paar klikken een geschikte lijst met werkschoenen die precies aan uw wensen voldoen.
Strauss Nederland B.V.