Werkkleding
met functie


Sterk, functioneel, teamspeler.
Coole styles voor enthousiast werken


Functionele kleding

Het kan buiten soms echt vervelend zijn - wie dagelijks grote prestaties levert buiten weet dat het beste. Dan is speciale bescherming vereist: want een gereguleerd lichaamsklimaat geldt als voorwaarde voor gezond werken. Verkoudheid, rillingen en verrekkingen veroorzaakt door afgekoelde spieren zijn de belangrijkste factoren voor ziekteverzuim. Professionele werkkleding is dus ook functionele kleding die duurzame bescherming biedt - tegen overmatige hitte, tegen afkoeling en tegen het weer. e.s. functionele werkkleding betekent: grotere prestatie voor sterke teams!

Waarom eigenlijk "functie"?

Dat werkkleding bijzonder praktisch is – dus ""functioneert"" – is vanzelfsprekend. Veel zakken en vakken, precies daar waar nodig. Zakken voor kniebeschermers, in grootte verstelbaar taillebandsysteem, sterke, onderhoudsvriendelijke materialen, optimale beweeglijkheid: werkt fantastisch!

Maar functionele werkkleding kan meer: het combineert de praktische voordelen van werkkleding met de bescherming tegen weersinvloeden en het klimaatcomfort van functionele kleding.

Het uienprincipe
Laag voor laag – slim aangetrokken!

Met het uienprincipe houden meerdere kledinglagen het lichaam constant op "bedrijfstemperatuur". Als de lagen in hun functie op elkaar zijn afgestemd, werkt het uienprincipe met dubbele functie: regulerend van binnen, beschermend van buiten.

1. Basislaag

Afvoer van vocht

+ Snelle (directe) opname & afvoer van vocht
+ Vochttransport naar thermolaag

2. Thermolaag

Verwarming & isolatie

+ Beschermt tegen afkoeling
+ Vochttransport van de basis- naar weerbeschermingslaag

3. Weerbestendige laag

Weerbestendigheid & klimaatcomfort

+ Bescherming tegen weersinvloeden (wind, regen, sneeuw, mist)
+ Vochttransport naar buiten

Basislaag

Transport staat centraal


Volop meebewegend, sterk ademend – functioneel, elastisch ondergoed voor de BASISLAAG

Producten van de BASISLAAG zitten direct op de huid en hebben voornamelijk één taak: transport! Overtollige warmte en lichaamsvocht moeten snel worden opgenomen en afgevoerd. Kenmerkende producten van de 1e laag zijn dan ook zeer goed ademende functionele sokken, functioneel ondergoed en functionele T-shirts.

Alle producten in één oogopslag

Het optimale warmteniveau

Het e.s. clima-concept

Het e.s. clima-concept toont het optimale niveau van warmte, afhankelijk van de buitentemperatuur en lichaamsbeweging: functionele sokken en functioneel ondergoed voor elk gebruik en elke mate van slijtage - van "cool" via "light" tot "warm" en "x-warm".

+ voor warme dagen
+ aangenaam licht
+ temperaturen boven 0°C

+ voor warme dagen
+ aangenaam licht
+ warmteregulerend

+ voor koelere dagen
+ verwarmend
+ aangenaam klimaatgevoel

+ voor echt koude dagen
+ extra verwarmend

Matière
Hightechweefsels
Zuiver natuurvezel

FIBERtwin®

Performance voor eronder & erboven

FIBERtwin® - dit zijn dynamische hightechweefsels met hoogwaardige producten voor de eerste en tweede kledinglaag. Speciale productietechnieken en materiaalmixen resulteren in FIBERtwin®-producten met zeer verschillende eigenschappen en functies.

+ zeer goed ademend, flexibel functioneel ondergoed voor de basislaag
+ high-performance fleece met verschillende oppervlakstructuren voor de thermolaag

FIBERtwin® - basislaag

De zeer functionele lichtgewichten van de FIBERtwin® BASIS-familie houden het lichaam droog en fris - zelfs bij zware belasting. Kenmerkend voor de onderste kledinglaag zijn hier de FIBERtwin® functionele onderkleding en functionele T-shirts.

+ snelle opname en directe afvoer van het vocht
+ hoogste beweeglijkheid
+ huidvriendelijk

Thermolaag


Isolatie en beweging


Fleecekleding als warmtelaag – warmte vasthouden, warmte afgeven

Het lichaam tegen binnendringende kou beschermen en tegelijkertijd overtollige warmte naar buiten leiden: de warmtebronnen van de 2e laag moeten bijzonder flexibel reageren. Typisch voor de warmtelaag zijn daarom fleecejacks, fleece onderhemden, thermo-stretch onderhemden - elastisch gebreide kledingstukken voor meer bewegingscomfort in verschillende materiaaldiktes en warmteniveaus. Zeer goed ademende mengweefsels zijn ideaal voor een optimale circulatie van lichaamswarmte en frisse lucht.

Alle producten in één oogopslag

Matière
Ademende textiel
Zeer slijtvaste kunstvezel
Hightechweefsels

dryplexx®-thermolaag

dryplexx®-textiel is zeer goed ademend en kan daarom optimaal worden geïntegreerd in het meerlagensysteem. In de thermolaag worden voornamelijk bijzonder beweegbare dryplexx® fleece en softshell-producten met verschillende eigenschappen en structuren gebruikt.

Weerbestendige laag

DE ELEMENTEN TROTSEREND!


Werkjassen conform DIN EN 343 - waterdichte allrounders voor de WEERBESTENDIGE LAAG

Bij buitengebruik is bescherming tegen weersinvloeden een belangrijke voorwaarde voor professionele werkkleding, omdat banen in de buitenlucht onder extreme omstandigheden een echte uitdaging worden. Flexibiliteit is hier geboden! Optimale bescherming onder alle weersomstandigheden wordt geboden door all-weather jassen, dubbele jassen en 3-in-1 functionele jacks. Softshell jacks zijn flexibel en licht. Natuurlijk moeten de schoenen ook overeenkomstige bescherming bieden. Voor professionele en veiligheidsschoenen vertrouwt engelbert strauss op de membraantechnologie van dryplexx® extreme en dryplexx® waterproof.

Alle producten in één oogopslag

normen & materialen


De norm
Ademende textiel

Bestemd voor de Europese norm DIN EN 343:2003+ A1:2007 + AC:2009 wordt onze regenkleding op waterdichtheid en ademend vermogen onder gangbare belastingen in de werksfeer getest. De kencijfers voor waterdichtheid en ademend vermogen zijn ingedeeld in drie klassen, waarbij de hoogste klasse ook de hoogste bescherming of ademend vermogen biedt.

FLEXIBEL IN ELKE SITUATIE
E.S. WERKKLEDING MET FUNCTIE REAGEERT!
Vocht
Wind
Kou
Wisselvallig weer

DIN EN 343:2003 - bescherming tegen regen

+ waterdicht & ademend bij mechanische belasting
+ vochtwerend ook bij zware regen

De juiste verzorging van
functionele werkkleding

Functionele kleding voor het werk moet veel verdragen. De juiste verzorging is cruciaal om ervoor te zorgen dat functies zoals het ademende vermogen en de waterdichtheid alsmede het uiterlijk van werkkleding op de lange termijn behouden blijven. Wij geven u tips over de verzorging van kleding en werkschoenen met membranen evenals de geschikte verzorgingsmiddelen.
ZORGTIPS
Dagelijks gebruik versnelt de slijtage, functionele werkkleding daarom vaker "afwisselen".
Niet te vaak wassen, vooral voor de buitenlaag is vaak luchten voldoende en vuil op het oppervlak met een borstel verwijderen.
Geen wasverzachters gebruiken! Dat stopt het ademend vermogen van de werkkleding.
Vuil en stof moet vóór de machinewas grof met een kledingborstel worden verwijderd
Vouwen en kreukels zoveel mogelijk voorkomen. Werkkleding op een goede kledinghanger hangen of netjes opvouwen

Wassen

Juist wassen bepaalt vaak de levensduur van functionele kleding. De wastemperatuur moet altijd gebeuren zoals op het label vermeld - als er geen verzorgingsinstructie is, moeten functionele jassen e.d. zo voorzichtig mogelijk worden gewassen (30°C/fijne was). Rits- en klittenbandsluitingen voor het wassen sluiten, de wasmachine niet te vol beladen. Wasverzachters en wasverzachter-toevoegingen in wasmiddelen zijn taboe!

Strijken

De meeste functionele textiel is strijkvrij. Drogen op een goede kleerhanger of in de droogtrommel is meestal voldoende.

Mocht het toch nodig zijn de functionele kleding te strijken, bijvoorbeeld in het geval van functionele overhemden, geldt: alleen strijken op lage temperatuur en zonder stoom! Een handdoek tussen de kleding en het strijkijzer beschermt het materiaal. Fleecejacks mogen niet gestreken worden. Het is beter om ze na de fijne was kort uit te schudden en op te hangen om te drogen.

Drogen

Ook hier geldt: wasetiket in acht nemen! In het algemeen heeft warmte een positief effect op geïmpregneerde kleding.

Producten die geschikt zijn voor de droger op de laagste stand in de droger gedurende ongeveer een half uur laten draaien - niet volledig drogen! Kleding die volgens het wasetiket niet in de droogtrommel mag, laten uitlekken en aan de lucht drogen.

Impregneren

De impregnering is de eerste beschermende laag tegen vocht, stof en vuil. Regelmatig opnieuw impregneren wordt daarom sterk aanbevolen!

Uiterlijk wanneer het water niet meer van de bovenstof parelt, moet functioneel textiel met impregneermiddelen worden behandeld. Of door bijbehorende wasimpregnaties, of na het wassen met een speciale impregneerspray voor textiel.

Schoenonderhoud

Ademende, waterdichte werkschoenen vereisen speciale zorg om goed te blijven presteren. Door regelmatig reinigen, drogen en impregneren blijft de functie behouden.

Verwijder hiervoor direct het grove vuil en reinig vervolgens de hele schoen met lauw water en/of speciale reinigingssprays. Natte schoenen langzaam laten drogen, nooit door directe warmtebronnen (verwarming enz.). Opvullen met absorberend materiaal (bijv. krantenpapier) is effectief. Een tweede paar werkschoenen om dagelijks afwisselend te dragen is zeker aan te raden.

Wij adviseren om werk- en veiligheidsschoenen regelmatig met een klimaatmembraan te impregneren - voor de eerste keer dragen en voordat u ze voor het eerst met een onderhoudsmiddel insmeert.

Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking