>
Menu Products

LexiconÖ NORM Z 1259


De Ö NORM Z 1259 is een nationale norm en uitsluitend geldig in Oostenrijk; hij behandelt net als in Duitsland de DGUV-regel 112-191 de orthopedische aanpassing van werk- en veiligheidsschoenen.

Veiligheids- en werkschoenen behoren volgens de wet tot de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), moeten een typekeuring ondergaan en van een CE-markering worden voorzien. Elke verandering achteraf, bijv. door orthopedische inlays of aanpassingen, vergt een dienovereenkomstige certificering, om ook verder aan de norm te voldoen.

Conform de Ö Norm Z 1259 vervaardigde werk- en veiligheidsschoenen zijn geschikt voor orthopedisch binnenwerk; als zodanig gemarkeerde modellen ook voor verandering door orthopedisch aanpassingen.

Voor de certificering conform Ö Norm Z 1259 moeten werk- en veiligheidsschoenen altijd de antislipwaarde SRC hebben, ¾ inlays mogen niet worden gebruikt.

Organic Cotton


Een groot deel van onze shirts en het ondergoed wordt van bio-katoen gemaakt. Ecologische criteria worden bij de aanbouw van bio-katoen op hoog niveau gedefinieerd. In tegenstelling tot de conventionele katoenteelt is bijv. het gebruik van chemische pesticiden en meststofen verboden. Ook de katoenplanten zelf mogen niet genetisch veranderd zijn. Door de organisatie in genootschappen kunnen de boeren hun katoen tegen stabiele prijzen, onafhankelijk van grondstofprijzen afzetten. Desbetrefende producten zijn voorzien van het label ORGANIC COTTON.

OrthoLite®


  • zeer goed ademend
  • antibacterieel & voorkomt geurtjes
  • langdurige schokdemping
  • biedt duurzame elasticiteit en ventilatie