>
Menu Products

LexiconHACCP


HACCP is sinds januari 2006 essentieel onderdeel van de wet op de levensmiddelenhygiëne. HACCP is de afkorting van het Hazard Analysis Critical Control Point-concept. Het bouwt voort op de reeds bestaande hygiëneverordeningen en is bedoeld om belangrijke gezondheidsrisico's door levensmiddelen te identificeren, te evalueren en te beheersen. Deze taken worden alleen aan bedrijven opgelegd!

High Loft


High loft duidt op een voering van zachte hoogpolige fleece voor uitstekende warmte-isolatie. Luchtkamers in het hoogpolige weefsel slaan de lichaamswarmte op en isoleren zo tegen binnendringende kou.

Holle vezels


Holle vezels is de verzamelnaam voor buisvormige polyestervezels. Door de buisachtige vorm van deze vezels, wordt bij een geringer gewicht een hogere luchtinsluiting en daarmee een betere isolatie dan bij massieve vezels bereikt. Holle vezels worden veel in de vorm van watteringen als isolatie gebruikt. Zie ook Thinsulate®.
Het uit het Grieks stammende begrip hydrofiel/hydrofoob betekent zo veel als waterliefhebbend, wateraantrekkend resp. waterhatend, waterafstotend.